Gepost door: willem42195 | 11 november 2009

A great day to MTB

Vandaag de laatste (rode) lokale mountainbike route uitgeprobeerd. Hoewel ze net zoals de groene route 3 sterren heeft, vond ik deze route de meest technische van de drie.  Op bepaalde stukken is de doorgang bijzonder smal en is het goed mikken geblazen tussen bomen (rechts) en heuse prikkeldraad onder stroom (links). Net op de smalste plaatsen maken kanjers van boomwortels het super spannend.

Andere stukken hellen serieus af (naar rechts) en ook daar kan je maar beter op het pad proberen te blijven. Anders wacht opnieuw de prikkeldraad onder stroom of een diepe gracht (afgezet met houten paaltjes). Naar het einde toe is Jorn er in geslaagd af te glijden. Zijn val werd gebroken door een draad (deze keer gelukkig zonder prikkels) maar hij moest er wel een paar schokken bijnemen.

Op een tweetal plaatsen werden we geconfronteerd met diepe moddersporen en was de weg nagenoeg onberijdbaar (toch voor een absolute beginner zoals ik).

Achteraf had ik de indruk dat we minder geklommen hadden dan bij de groene route, maar het aantal hoogtemeters lijkt ongeveer hetzelfde te zijn. De verklaring is waarschijnlijk dat op de groene route een paar kuitenbijters zitten en dat dit bij de rode minder het geval is.

Hopelijk valt het weer zondag even goed mee, al zal het parkoers er door de voorspelde regen in de komende dagen er waarschijnlijk niet beter bij liggen.

Advertenties

Responses

  1. Nu nog zwemmen erbij en je kan ook aan triatlon gaan denken…?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: