Gepost door: willem42195 | 13 november 2011

Les quatre cimes (Battice) 2011

Josse en ik keken er al maandenlang naar uit en eindelijk was het zover: Battice. Erwin & Bart H meenden een excuus te hebben om niet te moeten deelnemen. Petra ging de uitdaging wel aan. Als chauffeur (en uiteraard fotograaf!) van dienst was er superJohnny.

We vertrokken om kwart voor acht – of toch bijna :-). Een groot deel van de rit zaten we in de mist en de buitentemperatuur ging op en af tussen 2 en 7 graden. We konden ons vlakbij de inschrijvingen en de kleedkamers parkeren en maakten ons klaar voor de wedstrijd.

In afwachting van de start installeerden we ons in de zon. Half november en daar stonden we in onze T-shirt zonder dat het zelfs maar fris aanvoelde… Ik was dit jaar een pak beter getraind dan vorig jaar en verklaarde zelfverzekerd dat ik onder de drie uur binnen zou zijn.

Iets over 11 vertrokken we en het tempo lag al onmiddellijk hoog. De eerste kilometer ging aan 4:48. Daarna volgden 2 kilometers aan 5:00 en 3 kilometers aan 5:14. Al zes kilometer en het gevoel was goed.

Voor we het goed en wel beseften was de eerste cime al voorbij. In het dal hing een sluier van mist. Iets later liepen we zelf ook in de mist. Het gevoel was wat killig maar zonder onaangenaam te zijn of echt koud aan te voelen.

Kilometer 21 en we zaten nog altijd fris. De volgende helling diende zich aan en ook deze leverde weinig problemen op. Ondertussen werd duidelijk dat er een betere tijd in zat dan 3 uur.

We stormden de laatste cime op. Stilaan begonnen de kilometers hun tol te eisen en de stukken bergop lieten zich toch ietwat voelen in de benen. In de verte konden we al de muziek en de speaker aan de aankomst horen.

Nog even stevig bergaf (ook dat kan pijn doen :-)) en dan lanceren voor de muur. Een speciaal gevoel: je lichaam zou nog het liefst van al overgaan op wandelen maar de adrenaline en de toeschouwers stuwen je naar boven. Mijn zelf gemeten tijd bedroeg 2:53:01. Missie volbracht.

Uiteraard werd dit gevierd met een stapel boterhammen met kaas en een (of meerdere :-)) Val-Dieus…

Vandaag was ook de grote test voor mijn compressiebroek. Het gevoel tijdens de wedstrijd was zeer goed en ik heb op geen enkel moment last gehad van quadriceps of hamstrings. Benieuwd hoe de benen morgen zullen aanvoelen! Een uitgebreidere evaluatie volgt later.

Advertenties

Responses

  1. Jullie hebben zich blijkbaar goed geamuseerd tijdens dit loopje. Was het bij u niet vooral te doen om die stapel boterhammen met kaas en die Val-Dieus? Ik begin je stillekensaan te kennen zelle;)

  2. […] verslag kon je gisteren al lezen. Hier zijn de foto’s – met dank aan Johnny De […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: