Gepost door: willem42195 | 18 december 2011

Shop till you drop

Deze morgen verzamelden 5 dappere duurlopers aan de Sportschuur voor een ‘relatief vlak’ parcours. Na de uitspattingen van de voorbije 3 weken was het tijd om een versnelling terug te schakelen. Op het programma stond een rustige duurloop van iets meer dan 25 km waarvan de eerste helft over het jaagpad langs de Dender.

Op de blog van Petra hadden we al kunnen lezen dat er in Ninove sprake was van overstromingen. ‘Riverain’ Yves deed er nog een schepje bovenop en probeerde ons op slinkse wijze van de Dender weg te houden. Toch besloot de groep collectief om het er op te wagen en het geplande parcours aan te houden. We zouden wel zien tot waar we geraakten.

Hier en daar kwamen we een hindernis tegen zoals een omgevallen boom of verkeersbord. Aan de piste in Ninove stond het pad effectief onder water en moesten we uitwijken naar de verhoogde berm. Maar uiteindelijk geraakten we zonder grote problemen in Zandbergen. Onderweg werden we regelmatig getrakteerd op winterse neerslag.

In Zandbergen verlieten we de Dender en begonnen we aan de klimmetjes.

Na Meerbeke ging het normaal richting Begaardenstraat maar dat leek ons bij dit weer niet zo’n goed idee. Yves en Josse kennen de streek als hun broekzak en zij stelden onmiddellijk een alternatief parcours voor. De trouwe lezer hoeft er niet aan te worden herinnerd dat Josse er graag een luske aanbreit en zo komt het dat we uiteindelijk afklokten op 27.30 km (2:32:09, tempo van 5:34).

Het gevolg was dat ik iets later thuis was dan ‘beloofd’ waardoor de aansluitende activiteit (die – geloof het of niet – nog veel vermoeiender was Sad smile) met een lichte vertraging startte…

De volgende duurloop gaat uitzonderlijk door op ZATERDAG 24 december. De ‘lichtjesloop’ staat gepland op vrijdag 30 december om 18 uur. Voor beide volgt nog een uitnodiging per email.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: