Gepost door: willem42195 | 21 januari 2012

Relais Givrés – 21 januari 2012

Onze eerste wedstrijd van het jaar. We waren met zes: Petra, Josse, Dirk, Frederick Sam en willem42195. De opdracht was simpel: 5 lopers (waarvan tenminste 1 vrouw) moesten elk om beurt 2 ronden van 4 kilometer lopen. Tenslotte moest de ganse groep samen nog 1 ronde afleggen.

De vrouwen mochten de spits afbijten. Petra deed dat met verve: ze kwam ± als 20e (op ± 320!) over de finish in iets minder dan 36 minuten. En dat op een loodzwaar parcours! De lat lag al direct enorm hoog…

Petra

De volgende in de rij was Josse. Josse sukkelt al een tijdje met zijn achillespezen en hij heeft de laatste weken nauwelijks getraind. Toch bracht hij het er meer dan behoorlijk van af in een tijd van ±35 minuten.

Josse

willem42195 stond ondertussen al te popelen van ongeduld. Wie mij een beetje kent weet dat dit soort parcours mij op het lijf geschreven is. Ik deelde mijn wedstrijd perfect in, genoot als de beesten en zette een tijd van ±33 minuten neer. En ik had veel spijt dat het erop zat…

De aflossingsstok ging naar Sam. Deze wedstrijd bleek een hele uitdaging voor Sam en hij kreeg het dan ook behoorlijk moeilijk. De seconden tikten voorbij…

Tenslotte was het tijd om onze grootste troef in te zetten. Die had inmiddels (helaas) heel wat goed te maken. Dirk deed wat hij moest doen en na ±32 minuten was hij al terug daar.

Petra en willem42195 hadden het ondertussen behoorlijk koud gekregen en hadden zich goed ingeduffeld. Josse zag het nog steeds goed zitten en koos voor korte mouwen. Het laatste rondje – in groep – werd afgelegd aan herstelloop tempo. We haalden nog net 10,9 km/uur en werden door 3 groepen voorbijgestoken. Op de laatste helling werd Sam letterlijk omhoog geduwd – hij ging tot het uiterste en legde zijn laatste ronde als snelste af: respect!

Het is nu wachten op de officiële uitslag – ik ben ervan overtuigd dat we het er helemaal niet slecht vanaf gebracht hebben. Voor mij was dit in elk geval een dag van puur genieten. Bedankt team-mates!

Advertenties

Responses

  1. Zo’n aflossingsloop is voor herhaling vatbaar! Na zo’n 8 weken trainen “op een laag pitje” (2 keer per week of minder) gaat je conditie er al behoorlijk op achteruit… Dat voelde ik vooral in de 2de ronde.
    Van jouw resultaat was ik aangenaam verrast. Ik wist dat je potentieel snel was en dat ook lang kon aanhouden, en in deze wedstrijd liet je eens in je (beste) kaarten kijken. Knap! Het resultaat van kwaliteit en kwantiteit in je trainingen.

  2. […] Een volledig relaas van de wedstrijd vond je op de blogs van Petra en Willem. […]

  3. Jij hebt genoten als de beesten? Dat moet je mij eens nader uitleggen … mijn 3 katen, als die genieten liggen die wel te maffen.
    Goe gelopen, maar ja ge hebt wel ne goeie coach hé 😉

  4. […] de Relais Givrés zagen Petra en ik deze affiche hangen. Dat was natuurlijk koren op onze molen en al snel hadden we […]

  5. […] puur genieten op een besneeuwde ondergrond en in een prachtig wit landschap. In tegenstelling tot Les Relais Givrés deed deze wedstrijd zijn naam (Les Hivernales) alle eer aan. We waren ideaal aangekleed en hadden […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: