Gepost door: willem42195 | 6 februari 2012

Les Hivernales 2012

Zondagmorgen nam ik voor de 3e keer op rij deel aan Les Hivernales in Bosvoorde, dit keer in het gezelschap van Petra, Bart H, Christophe M en Dirk. Josse – nochtans een vaste klant – sukkelt nog steeds met zijn achillespezen en moest noodgedwongen passen.

De vorige edities liep er wel een en ander mis (zie 2010 en 2011). We waren dan ook benieuwd hoe het dit jaar zou uitpakken met de toch wel extreme koude.

We raakten vlot ter plaatste en konden onze wagen kort bij de sporthal kwijt op een reglementair plaatsje. Een goed begin. Met uitzondering van Dirk was iedereen vooringeschreven. Het was nu een kwestie van Christophe te vinden want die had onze nummers op zak. In de sporthal aangekomen viel het op dat het er minder druk was dan voorgaande jaren – dat verklaarde meteen waarom we zo vlot konden parkeren.

Christophe, Bart en Dirk lieten even op zich wachten maar iets na 10 uur waren we dan toch verzameld. Tijd voor de laatste voorbereidingen en om onze sportzak op te bergen in de bewaarplaats. We bleven zo lang mogelijk binnen alvorens ons naar de start te begeven. Zoals wel vaker gebeurt in Wallonië liet de start op zich wachten – iets wat toch te betreuren valt bij dergelijke temperaturen. Tot op het laatste moment bleven er auto’s zich langs de zijkant door de mensenzee murwen. Niet echt verantwoord.

Met tien minuten vertraging trokken we op ons eindelijk op gang. Eerst een lokaal toertje door het dorp om dan de klim naar het bos aan te vatten. Vanaf dan was het anderhalf uur puur genieten op een besneeuwde ondergrond en in een prachtig wit landschap. In tegenstelling tot Les Relais Givrés deed deze wedstrijd zijn naam (Les Hivernales) alle eer aan. We waren ideaal aangekleed en hadden geen last van de kou. Het feit dat er geen wind was speelde daar ongetwijfeld een rol in. De ingeademde lucht voelde ook absoluut niet koud aan.

Met uitzondering van Dirk maakten we er een trage duurloop van en bleven we mooi samen. We startten aan 10,2 km/u en trokken het tempo geleidelijk aan op tot 12 km/u. We finishten in iets minder dan 1u40. De afstand die ik heb opgemeten bedroeg wel maar 18,7 km (in plaats van de aangekondigde 20 km).

De bevooradingen waren perfect. Het water was op ideale temperatuur om te drinken en bij de tweede drankpost deed ik me tegoed aan koekjes met chocolade. Zaaaalig. Voor de niet-Bourgondiërs was er overigens ook nog banaan. Dit keer was er bij aankomst wel geen ijskoude Aquarius – I wonder why?

Bart heeft onderweg wat lopen filmen – benieuwd of, wanneer en hoe we het resultaat gaan te zien krijgen. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: