Gepost door: willem42195 | 25 februari 2012

Groene MBT route

We begonnen de week (maandag) met een rustige duurloop van 15 km in Meerdaal bos – gemiddeld tempo 5:40 en gemiddelde hartslag 127.

Op dinsdag volgde een heuveltraining: 7 maal een helling van een goeie 150 m in 28 tot 30 seconden (18 km/uur). De maximale harstlag ging bij elke beklimming wat naar omhoog: bij de eerste run bedroeg die amper 148, bij de laatste was dat al 167.

Donderdag werd er op de piste getraind. We deden 2 reeksen van 2km met afwisselend 100m traag en 100m snel en 4 minuten rust tussen de reeksen. De 100 m snel ging telkens in 20 tot 22 seconden. De laatste 100m snel werd er wat harder gespurt en deden we er maar 16 seconden over.

Op zaterdag kozen we voor de groene plaatselijke mountainbikeroute. De route is 20.3 km lang. We dienden echter 5 km te lopen vooraleer we op het parcours kwamen. Het plan was hier en daar een lusje af te snijden en zo het verschil met de vorige duurlopen (22 km) niet te groot te maken.

groene mbt route

De eerste gelegenheid (rechts bovenaan) hebben we gemist. De tweede (links bovenaan) zat er een spoorweg in de weg Smile. De derde (Vaalbeek) had ik te laat door. En zo kwam het dat we uiteindelijk 31 km aflegden in minder dan 2u55, een gemiddeld tempo van 5:37 (10.7 km/uur) en een gemiddelde hartslag van 134.

Het was prachtig weer: zacht en met een azuurblauwe hemel. Hier en daar hadden we wel wat last van de wind. De ondergrond lag er stukken beter bij dan vorige week: zacht maar niet te zacht.

De mountainbike route is niks speciaal en viel eigenlijk wat tegen. Slechts 58% is onverhard en we liepen uiteindelijk niet zo veel in het bos. We gaan dan ook op zoek naar beter!

De tevredenheid over de geleverde prestatie is daarentegen groot: zowel bij Petra als bij mezelf. Benieuwd waar dit ons brengen zal…

Advertenties

Responses

  1. […] dit keer de blauwe mountainbike route uit. Deze route was niet alleen een stuk interessanter dan de groene, maar ook een stuk […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: