Gepost door: willem42195 | 22 april 2012

Hyacintenjogging 2012

Het is gebeurd. Zaterdag mocht mijn atlete op het hoogste trapje gaan staan als snelste vrouw op de 21 km. De eerste keer dit jaar, maar zeker niet de laatste! Nu was ik eens goed voorbereid en had ik mijn fototoestel meegenomen, dan viel er niks te trekken Sad smile want er was geen ceremonie. Alle winnaars kregen tijdens de tombola snel een T-shirt en een reistas in hun handen gestopt. Daar hadden we wel meer dan 2 uur moeten op wachten.

Van bij de start ging Petra aan kop en haar eerste plaats kwam gedurende de ganse wedstrijd op geen enkel moment in gevaar. Toch heeft Petra haar overwinning niet gestolen. Lange tijd liepen we op korte afstand van Nancy Van Den Driesch die de 14 km won. Het zware parcours van de Hyacintenjogging ligt Petra niet zo en dit jaar was het nog lastiger dan anders – vele stukken lagen er bijzonder modderig bij en het gebeuren had soms meer weg van een cross dan van een jogging (niet dat ik dat erg vond Smile). Toch liepen we een redelijk gelijkmatig tempo en voor het eerst hadden we ook dezelfde hartslag – een mooi teken dat de trainingen hun vruchten afwerpen.

We hebben zowat alle weer gehad: starten in de regen, later hagel maar gelukkig ook wat zon. De organisatie was zoals altijd prima en ook op de bevoorrading onderweg viel niks aan te merken. Regelmatig kregen we ook informatie over onze positie in de wedstrijd – iets wat op vele joggings over het hoofd wordt gezien, zeker wat de vrouwenrace betreft.

De rest van de week werd er stevig getraind met in totaal zo’n 73 km. Op maandag was er een pittige intervaltraining waarbij we naar het einde toe (na meer dan 9 km stevig tempo) er nog een 300 m uitpersten in minder dan 1 minuut!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: