Gepost door: willem42195 | 3 juni 2012

‘t Hol op (Wambeek 2 juni 2012)

Zaterdag was er ’t Hol op in Wambeek (hopelijk niet de laatste keer!), de tweede wedstrijd in het jogcriterium van Ternat. Omdat Petra er nog nooit gelopen had, deden we vooraf een parcoursverkenning. De rest van de week bestond uit rustige duurlopen en wat loslopen.

De weersvoorspellingen waren prima. Petra keek sowieso al op tegen het heuvelachtige parcours en een warme en zonnige dag zoals vorige week in Brussel was het laatste wat ze nodig had. De verkenning had uitgewezen dat de veldbaantjes moeilijk beloopbaar waren en er hier en daar zelfs gevaarlijk bijlagen. Een toptijd was dus uitgesloten.

De start van de 10 km liet op zich wachten omdat een paar deelnemers aan de 4 km nog onderweg waren. De starter werd ongeduldig en zo werd de start gegeven terwijl nog niet iedereen aan de startlijn stond. Na wat geharrewar keerde iedereen terug en volgde een tweede start.

Hilde Wynant stond op de eerste rij. Zij is de enige concurrente van Petra voor het jogcriterium. Het kwam er dus vooral op aan haar goed in het vizier te houden.

Nog voor de eerste bocht werd ik langs achter aangetikt door Lander Van Droogenbroeck en werd daarbij geraakt aan mijn rechterkuit. Hilde was heel snel vertrokken en liep ondertussen al een eind voor ons uit. Petra liep voor wat ze waard was en de eerste 2 kilometer werden afgelegd in een tempo van 4 min/km. Toch slaagden we er niet in dichter bij Hilde te komen. We werden voorbijgestoken door Kirsten De Weerdt die iets later ook Hilde achter zich liet.

Dirk en Josse sloten zich bij ons aan en zo zat Petra in een zetel om een eerste keer het Hol op te snellen. De warmte begon te spelen (so far voor de weersvoorspelling 🙂 en Petra kreeg het moeilijk. De posities lagen echter vast en de achterstand op Hilde bleef redelijk constant. Kirsten was uit het zicht verdwenen. Achter ons was er niet onmiddellijk gevaar en dus onderhielden we het tempo om zo de derde plaats veilig te stellen. Onze tijd bedroeg 42:17.

Na 2 van de 4 wedstrijden delen Petra en Hilde volgens onze berekening (de website van het jogcriterium wordt jammer genoeg niet bijgewerkt) nu de eerste plaats met 54 punten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: