Gepost door: willem42195 | 17 juni 2012

Affligemloop (Affligem 16 juni 2012)

Vandaag had de laatste wedstrijd plaats in een reeks van 6. Dit keer verplaatsten we ons naar Affligem. Vorig jaar nam ik deze wedstrijd nog op als training maar vandaag gingen we voor de eerste plaats. We hadden ons vooraf ingeschreven en hadden zo heel snel ons nummer. De deelnemers aan de 16 km (10 miles) mochten 5 minuten vroeger starten dan de andere afstanden (10km en 5km). Een goede beslissing van de organisatie: zo was er wat meer ruimte in de veldwegen die er op sommige plaatsen maar modderig bij lagen. Iets wat we eerder hadden vastgesteld tijdens de opwarming. Blijkbaar hadden de meeste vrouwen gekozen voor de kortere afstanden want aan de start zagen we maar weinig vrouwen met een blauw nummer.

We konden op de eerst rij starten en al vrij snel zat ik aan een tempo van 4’20/km. De bedoeling was om dit tempo aan te houden en te zien wat de concurrentie deed. Maar de concurrentie was nergens te bespeuren waardoor ik de wedstrijd heel de tijd in handen had. We beslisten dan ook al snel dat we niet echt meer hoefden door te lopen. Een scherpe tijd neerzetten was op dit heuvelachtig parcours toch niet mogelijk. We speelden bijgevolg op safe en haalde de overwinning gemakkelijk binnen in een tijd van 1:12:23. Van zodra de uitslag beschikbaar is zetten we die online in de rubriek uitslagen.

Mijn haas werd vandaag ruimschoots beloond met twee grote flessen Affligem en een combi-pakket van Affligem. Morgen starten we ‘officieel’ met onze marathon voorbereiding. We kijken er volop naar uit! Jullie kunnen alles van kortbij volgen onder de rubriek nieuws.

Vandaag werden we ook nog aangenaam verrast door een sympathieke email van Ronald Descamps die ons bedankt voor het haaswerk op de avondmeeting in Ninove. Bedankt Ronald!

Foto ontvangen van Yves Evenepoel – waarvoor dank!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: